Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

WAT ZOU MAIKEL ERVAN VINDEN?

Bij Consul Infra vormen medewerkers ons belangrijkste kapitaal. Daarom investeren we in opleiding en persoonlijke begeleiding. Daardoor krijgen we samen de mooiste dingen voor elkaar. Dat is niet alleen maar ‘verkooppraat’. Onze medewerkers ervaren zelf wat wij voor ogen hebben! Lees maar.

‘Wat zou Maikel Schroën ervan vinden?’

Deze vraag speelt regelmatig door mijn hoofd.

Niet dat ik altijd mijn oren laat hangen naar onze algemeen directeur, maar zijn mening doet er wel degelijk toe. Want hij is technisch onderlegd met de nodige ervaring ‘buiten’, is kritisch en enorm gedreven. Waardevolle eigenschappen, zeker omdat we Maikel regelmatig vragen een EMVI-plan te reviewen. En daar worden we allemaal beter van.

Maikel heeft een civieltechnische achtergrond, met een aantal jaren ervaring bij gerenommeerde aannemers in binnen- en buitenland. Daardoor is hij in staat inhoudelijk mee te denken over de oplossingen die onze klant bedenkt. Zowel over de techniek als over de EMVI-maatregelen die we samen met onze klant bedenken.

Iets anders dat de inbreng van Maikel zo waardevol maakt is dat hij kritisch is. Hij steekt zijn gefundeerde mening niet onder stoelen of banken. Al is het maar om je aan het denken te zetten en ervoor te zorgen dat je zelf kritisch naar je eigen werk gaat kijken.

En Maikel is zoals gezegd enorm gedreven. Logisch misschien: hij is tenslotte ondernemer. Toch heeft Maikel een sterkere ‘drive’ dan veel andere ondernemers die ik ken. Gaat niet voor minder dan een 10, is altijd bereid om nét die stap extra te zetten en wil van elke ervaring leren om beter te worden. ‘Maximum effort’ is een gevleugelde uitspraak waarmee hij ons keer op keer weet te motiveren om ook het beste uit onszelf te halen.

Wat daarbij helpt is dat Maikel een echte boekenwurm is. Dagelijks maakt hij ons deelgenoot van nieuw verworven inzichten van moderne en klassieke denkers zoals Robert Greene en Marcus Aurelius. Tijdens de lunch trakteert hij ons niet zelden op filosofische levenslessen die hij opdeed in Afrika en het Midden-Oosten, afgewisseld met wijsheden uit epische films als Rocky IV. Kortom: met Maikel is het nooit saai.

Dus als het even kan is Maikel degene die onze EMVI-plannen reviewt. Zijn kritisch-opbouwende blik helpt ons de vraag van de opdrachtgever scherp in het oog te houden, onderscheidende maatregelen SMART te formuleren en daardoor meerwaarde te bieden. Dus bedenk ik bij het schrijven wat Maikel ervan zou vinden, hoe hij het zou aanpakken om een winnende inschrijving te produceren. Want daar draait het bij een tender om: alles voor de winst!