Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Projecten

Wij zoeken naar projecten die aansluiten op de ambities, interesses en talenten van onze collega’s, voor maximale groei en ontwikkeling. We zorgen dat elke collega betrokken is bij minimaal twee verschillende projecten of zelfs twee verschillende functies vervult. Dit zorgt voor variatie, waarmee je de ruimte krijgt om te ervaren wat écht bij je past. Bij Consul Infra werk je bovendien niet alleen voor de overheid, ons als ingenieursbureau óf een aannemer. Het kan allemaal. Zelfs tegelijkertijd. En dat maakt niet alleen jouw werk heel interessant, maar dat maakt jou heel veelzijdig en breed inzetbaar. Ook voor onze opdrachtgevers is het ideaal dat jij weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten.

Meer dan de helft van onze projecten zijn ‘eigen’ projecten. Voor de rest werk je extern, bijvoorbeeld bij een waterschap, gemeente of een aannemer. Dit doen we om je een optimale leerervaring te geven. Maar ook al werk je buiten de deur, je bent altijd onderdeel van ‘team Consul Infra’. Een hechte club collega’s op wie je kunt bouwen, op wie je kunt terugvallen als je er even niet uitkomt en met wie je successen viert. Jij focust op jouw project, en wij staan altijd voor je klaar!

Om je een beeld te geven van wat je kunt verwachten hebben we een aantal projecten op een rij gezet. Wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op.

 • Projectleiding – Dura Vermeer

  Roel Detische, Isa Vergoossen

  In bouwteamverband samen werken aan een succesvolle uitvoering:
  Bij dit project was de opdracht het bouwrijp maken en inrichten van de omgeving van een nieuw aan te leggen spoortunnel aan de Vierpaardjes in Venlo. Eerder al hadden we met Zuyd Infra aannemer Dura Vermeer ondersteund bij de opzet en het schrijven van het EMVI-plan. Nadat we deze bouwteamtender hadden gewonnen, schakelde Dura Vermeer ons in voor de uitvoering: Roel als projectleider en Isa als projectmedewerker. Een uitgelezen kans om onze expertise in alle fasen van het project te tonen.

 • Omgevingsmanagement – Hurkmans

  Charlotte Berkhout, Ot Zilverberg

  Stakeholders proactief en duidelijk informeren over de werkzaamheden:
  Tegelijk met de realisatie van een nieuwe drinkwatertransportleiding van WML wordt een deel van de nieuwe Hoogwaardige Fietsroute tussen Weert en Nederweert aangelegd. Charlotte gaat op dit project aan de slag als omgevingsmanager, ondersteund door Ot. Een uitdagende opdracht vanwege het grote gebied, de complexe werkzaamheden en de vele verschillende belanghebbenden, waaronder een groot aantal agrarische bedrijven. Volgens een doordachte strategie met inzet van diverse communicatiemiddelen beperken we de feitelijke overlast en ‘managen’ we de hinderbeleving.

 • EMVI-plan en uitvoering – Hendrickx Horn

  Raoul Dresens en Rik ten Brink

  Twee collega’s betrokken bij binnenhalen én uitvoeren aanbesteding:
  Aannemer Hendrickx Horn heeft dankzij de bijdragen van Raoul en Rik de aanbesteding van Waterschap Limburg gewonnen. Het ging om 2 projecten: ‘Winnerstraatlossing/Eindhovensebaan’ en ‘Bientje’. Raoul en Rik hebben Hendrickx Horn ondersteund bij het gehele tenderproces: de totstandkoming van het EMVI-plan, de opzet van het risicodossier en zelfs de inschrijfbegroting. Maar ook in het vervolgtraject zijn beide collega’s betrokken. Samen met de uitvoerder van Hendrickx Horn hebben ze de werkvoorbereiding opgepakt, specifiek de uitvoeringsplanning en de werkplannen. Rik blijft tijdens de uitvoering betrokken, voor zo’n 3 dagen per week. Op de achtergrond vervult Raoul nog een adviesrol, als vraagbaak voor de projectleider van Hendrickx Horn.

 • Omgevingsmanagement – Graaf Reinaldalliantie

  Pepijn van den Maagdenberg

  Het is aan mij om te zorgen dat schades op tijd en correct worden afgehandeld:
  Pepijn is werkzaam op het project dijkversterking Gorinchem – Waardenburg, onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Als samenwerkingsvorm is gekozen voor een alliantie, onder de naam Graaf Reinaldalliantie. Deze wordt gevormd door Waterschap Rivierenland en de combinatie ‘Waalensemble’, bestaande uit Heijmans, GMB en DEME Environmental NL met Royal HaskoningDHV als adviserende partij. Pepijn maakt deel uit van het omgevingsteam. Als werkvoorbereider is hij verantwoordelijk voor de afhandeling van de schadeprocessen.

 • Klantvertegenwoordiger – Mukran Dredging

  Adrie Jeroense, Walter Beij

  50 kilometer leiding om gas aan land te brengen:
  Dit is een omvangrijk offshore baggerproject, waarbij 50 kilometer gasleiding in de Duitse Waddenzee wordt aangelegd om het gas van een nieuw Amerikaans LNG-platform aan land te brengen. Collega's Adrie Jeroense en Walter Beij zijn op dit project werkzaam als klantvertegenwoordiger. Ze passen hun kennis en ervaring uit de offshore wereld toe om ervoor te zorgen dat de opdrachtgever krijgt waar hij de aannemer opdracht voor heeft gegeven. Projectmanager voor de baggerwerkzaamheden op dit project is René Visser, een oude bekende van ons. René werkte voor ons als contractmanager in de haven van Antwerpen.

 • Toezichthouder K&L – Gemeente Landgraaf

  Ot Zilverberg

  Mijn eerste opdracht ‘buiten’ was even wennen, maar ik ben erg blij met deze waardevolle ervaring uit de eerste hand:

  Vanaf mei 2023 is Ot actief als toezichthouder op diverse kabels- en leidingenprojecten in de gemeente Landgraaf. Onder meer voor de aanleg van een nieuw glasvezelnet voor internetaanbieder Delta en de vernieuwing van het gasnet van Enexis. Voor diezelfde netbeheerder mag Ot ook aan de slag op een uniek pilotproject: de verzwaring van het laagspanningsnet in Lauradorp. Nog niet eerder besteedde Enexis het toezicht uit aan een derde partij. Ot is daar verantwoordelijk voor het toezien op de kwaliteit, veiligheid en communicatie, tussen betrokken partijen en met bewoners. Ook handelt Ot zelfstandig meldingen af. Een uitdagend project waar hij veel van leert!

 • Contractmanager - Port of Antwerp

  René Visser

  Meewerken aan miljardenproject dat honderden banen oplevert:
  In samenwerking met Perfact Group hebben wij een raamcontract van maar liefst 10 jaar binnengehaald om te ondersteunen met de ontwikkeling van de haven van Antwerpen. INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, heeft de haven van Antwerpen gekozen als locatie voor een mega-investering van 3 miljard euro, goed voor 400 nieuwe banen. René Visser is namens Consul Infra actief als Contractmanager bij Port of Antwerp. Hij heeft jarenlange ervaring verworven op fantastische projecten in binnen- en buitenland. Naast de functie van Contractmanager geven wij ook invulling aan de functies Adjunct Constructieverantwoordelijke, Veiligheidscoach en Planner.

 • Directie & Toezicht - Gemeente Maasgouw

  Ruud Looijen, Roel Detische

  Wij zorgen ervoor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd zoals afgesproken:
  Ruud Looijen en Roel Detische verzorgen voor Gemeente Maasgouw directie en toezicht op diverse projecten binnen de gemeente. Hier zien zij toe op de naleving van de eisen in het bestek, planning en financiën.

  De omgeving speelt op deze projecten een grote rol. De toezichthouder is het gezicht van de opdrachtgever buiten op het werk. Hij zorgt er dus voor dat de omgeving voorzien wordt van informatie en overlast tot een minimum beperkt wordt.

 • Tekenen en ontwerpen - Adviesbureau Brouwers

  Chiel Zilverberg

  We laten jonge collega’s kennismaken met tekenen en ontwerpen:
  We hebben verschillende junior collega's die graag willen ontdekken wat de wereld van het tekenen en ontwerpen inhoudt. Om dit mogelijk te maken zijn we een duurzame samenwerking aangegaan met Adviesbureau Brouwers in Roermond. Binnen deze samenwerking is Brouwers onze vaste partner voor al onze teken- en ontwerpwerkzaamheden. Chiel Zilverberg ondersteunt Brouwers inhouse bij het realiseren van deze werkzaamheden.

 • Coördinator K&L - Waterschap Limburg

  Sam Rooy

  Ik voorkom schade aan kabels en leidingen door de werkzaamheden:
  "Mijn opdracht omvat het coördineren van het verleggen van kabels en leidingen bij dijkverzwaringen. Want als er een nieuw tracé wordt bepaald waar een nieuwe dijk komt te liggen moeten de kabels en leidingen verplaatst worden. Je gaat met een engineers overleggen welke technische oplossingen mogelijk zijn en legt dit voor aan de netbeheerders, die hiermee akkoord moeten gaan. Als coördinator zorg ik ervoor dat de vragen van de verschillende partijen bij de juiste man terecht komen zodat iedereen antwoord krijgt.", vertelt Sam.

 • Omgevingsmanagement - Lanaken

  Charlotte Berkhout

  Dankzij mij weten omwonenden precies wanneer de weg weer open is:
  Voor het project 'Paalsteenlaan Lanaken' ondersteunt Consul Infra aannemer Van de Kreeke, Fluvius en de gemeente Lanaken met het omgevingsmanagement. Onze omgevingsmanager Charlotte houdt contact met de buurtbewoners en stakeholders en verzorgt de communicatie. Ook zet zij in Lanaken de Omniom-app succesvol in om bewoners en geïnteresseerden op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken. Een mooie klus bij onze zuiderburen!

 • Toezicht - Avation Valley - Maastricht Aachen Airport


  Wij leiden projecten in goede banen: In opdracht van Aviation Valley hebben wij rond luchthaven Maastricht Aachen Airport het dagelijkse toezicht op diverse projecten mogen verzorgen, waaronder de ontwikkeling van een deel van het bedrijventerrein en de kleiafgraving. Doordat wij al ruim 10 jaar betrokken zijn bij de werkzaamheden rondom de luchthaven creëren wij voor de opdrachtgever een unieke meerwaarde met onze kennis en ervaring in diverse rollen.

 • Toezichthouder ‘Aanpak wateroverlast Aalbeek F2’ - Gemeente Beekdaelen

  Sander Vaessens

  Ik heb dagelijks contact met opdrachtnemer en omwonenden:
  "Als toezichthouder voor Gemeente Beekdaelen houd ik dagelijks toezicht op de werkzaamheden van aannemer Den Ouden. De werkzaamheden omvatten het aanleggen van een nieuw HWA riool, regenwaterbuffers, en onderhoud aan de N298 vanuit Hulsberg naar Nuth. Als toezichthouder op het werk draag ik verantwoordelijkheid namens de Provincie Limburg voor het asfaltonderhoud aan de N298 en de aangrenzende infravoorzieningen die onder beheer van de provincie vallen.

  Naast het toezicht op de kwaliteit en veiligheid van het werk houd ik nauw contact met de omwonenden en andere stakeholders", aldus Sander.