Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Maarten van Ginkel

Maarten van Ginkel

'Liever met een schep in m'n hand'

Werken en studeren lastig te combineren? Niet voor Maarten van Ginkel. Want terwijl hij nog aan het afstuderen is, treedt hij voor 24 uur per week in dienst bij Consul Infra. Hij gaat meteen aan de slag voor een van onze klanten, Van Geleuken Infra. Daarmee geeft hij zijn carrière een goede start. En zoals altijd geldt ook in dit geval: een goed begin is het halve werk.

Maarten volgt de studie Built Environment aan Zuyd Hogeschool in Heerlen en is momenteel nog aan het afstuderen. Vanwege de coronacrisis ziet dat er heel anders uit dan 'normaal', vertelt hij. "Eigenlijk zou ik mijn afstudeeronderzoek in de praktijk uitvoeren bij een bedrijf op locatie. Maar dat gaat vanwege corona niet, want we moeten zoveel mogelijk thuiswerken en dat geldt dus ook voor mij. Daarom doe ik mijn onderzoek nu op afstand, vanuit thuis."

Voor Maarten is dit minder ingewikkeld dan voor andere studenten. "Ik heb gekozen voor de studierichting bouwtechnische bedrijfskunde. Daarbij richt je je vooral op hoe je met technische oplossingen verbeteringen kunt aanbrengen in bedrijfsprocessen. Voor mijn afstudeerstage doe ik onderzoek naar de toepassing en het gebruik van de UAV-GC contracten. Dit staat voor Uniforme Administratieve Voorwaarden met Geïntegreerde Contracten, een vorm die steeds meer wordt toegepast. Bijvoorbeeld bij de A2-tunnel in Maastricht en de Buitenring Parkstad. Voor dit onderzoek hoef ik niet persé op locatie te zijn."

Maarten studeert bouwtechnische bedrijfskunde, maar wil toch liever de civiele techniek in. Bij Consul Infra krijgt hij de kans om naast zijn afstuderen al stappen in die richting te zetten. "Mijn beste vrienden van de middelbare school, Bas en Sander, volgden dezelfde opleiding. Zij zijn na hun studie bij Consul Infra gaan werken en ze waren meteen heel erg enthousiast. Daardoor werd ik nieuwsgierig en zo is het balletje gaan rollen."

Voor zijn eerste opdracht is Maarten gedetacheerd bij Van Geleuken Infra, een aannemer in de ondergrondse infra en klant van Consul Infra. Een heel leerzame ervaring, zo vertelt Maarten. "Ik ondersteun Robbert Jacobs, collega bij Consul Infra, in de werkvoorbereiding. Wat me in de tussentijd vooral duidelijk is geworden is dat ik in de toekomst graag de uitvoeringskant op wil gaan. Alleen maar nummers intikken dat is het niet voor mij. Dan sta ik liever met m'n voeten in de klei, om buiten samen met de jongens mooie werken te realiseren."

De inhoudelijke kant van het werk is natuurlijk belangrijk, maar plezier in het werk wordt door veel meer aspecten bepaald. De onderlinge sfeer en de band met collega's zijn minstens zo belangrijk, weet ook Maarten. "De indruk die ik van Consul Infra heb is erg goed. Het is gezellig, nuchter, en je hebt niet zo'n gevoel van baas en werknemer. Het voelt eerder als één grote familie."

Mede-oprichter Iwan Paffen ziet dit als een compliment. "Het is onze ambitie om een goede werkgever te zijn, een kweekvijver voor talent, de ideale voedingsbodem voor ondernemende werknemers. Dus moeten onze mensen zich kunnen ontwikkelen. Daarom bieden we ze uitdagende en diverse projecten bij opdrachtgevers en -nemers, in de uitvoering en de voorbereiding. We zorgen dat ze breed opgeleid worden zodat ze erachter komen wat ze het liefste doen en waarin ze uitblinken. Om daar vervolgens meer opdrachten bij te zoeken."

"Het is onze overtuiging dat de waarde van een bedrijf in de werknemers zit. En als je die overtuiging hebt dan is het de allerhoogste prioriteit om die werknemers maximaal te faciliteren." Blijkbaar lukt dat goed. Maar, hard werken gaat bij Consul Infra hand in hand met een goede sfeer, weet ook Maarten. "Als het nodig is om een grote klus af te krijgen, werken we met z'n allen op zaterdag door. En als dat gelukt is, dan doen we samen een pilsje. Dat zorgt voor een hechte band."

 

Net als Maarten je carrière in de civiele techniek een kickstart geven?

Ben jij (bijna) afgestudeerd als civiel technicus en heb je zin om nog veel meer bij te leren? Wil je direct werken aan fantastische projecten voor grote partijen? En daar ook nog eens exceptioneel voor worden beloond? Plan dan snel een kennismakingsgesprek met onze job coach voor starters.

Bekijk de mogelijkheden