Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Project van ongekende grootte: Aviation Valley

Hoe het Begon

Al geruime tijd wordt er bij Maastricht Aachen Airport hard gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijventerrein “Aviation Valley”. Dit project is enorm qua omvang en ambitie. Er wordt een compleet nieuw bedrijventerrein ontwikkeld met een eigen infrastructuur, zodat meer toonaangevende bedrijven zich in de toekomst nabij Maastricht Aachen Airport kunnen vestigen. Ondertussen hebben bedrijven als DHL, Convoi, Jumbo en Mosa al een nieuw thuis gevonden naast de luchthaven.

Iemand die al sinds het eerste uur rondloopt in het projectgebied, is Iwan Paffen. Sinds 2010 is Iwan betrokken bij dit project! Aviation Valley benaderde hem via Consul Infra Group B.V. om toezichthouder te worden vanwege zijn kennis en ervaring. Zijn voornaamste taak was het coördineren van de grootschalige grondverzetwerkzaamheden en de aanleg van de nieuwe ringweg rondom de luchthaven.  Na een carrière-switch ging Iwan aan de slag als senior projectleider voor Dura Vermeer, waar hij de werkzaamheden voor Aviation Valley voortzette. Dura Vermeer Infra is namelijk vanaf dag 1 contractpartij voor de aanleg van de infrastructuur van alle clusterwegen.

Een nieuw tijdperk

In 2018 gooide Iwan het roer om en ging hij full-time aan de slag bij Consul Infra Group, het ingenieursbureau dat hij samen met Maikel Schroën oprichtte in 2015. Via Consul Infra werd hij gevraagd door Aviation Valley om toezichthouder te worden op dit projecten vanwege zijn kennis en ervaring op dit project. “Het project is immens, vandaar dat we er al meer dan 12 jaar mee bezig zijn. Er gebeuren veel bouwactiviteiten tegelijkertijd en het is aan mij om dat in goede banen te leiden”, vertelt Iwan. Het gaat onder andere over twee miljoen kuub grond wat afgegraven moet worden. Telkens als er wegen klaar zijn voor gebruik, kunnen er bouwkavels verkocht worden aan bedrijven die zich daar willen vestigen. Zijn kennis van alle historie blijkt telkens van hoge waarde. Sinds vorig jaar is Iwan directievoerder voor Aviation Valley. Hij nam het stokje over van Peter Kleijnen, die met pensioen ging na een mooie carrière in de infra. Onze Roel Bastiaens heeft vervolgens de taak van toezichthouder op zijn beurt overgenomen van Iwan. Dit geeft Iwan de kans om Roel het vak eigen te maken op het project waar hij zelf ook zijn eerste stappen als toezichthouder gemaakt heeft. Als directievoerder is Iwan onder andere bezig met nauw contact te houden met de gemeente Beek, alle uitvoerende partijen, nutsbedrijven en de gevestigde bedrijven, de bewoners van Aviation Valley.

Daniek Penners en Noah Paffen van Zuyd Hogeschool lopen via Consul Infra nu stage op dit mooie project waar dagelijks nieuwe dingen te zien zijn. In het kader van het adoptiebouwproject doen zij onderzoek naar een zelf geformuleerde onderzoeksvraag die zich afspeelt op het werk.

Ondertussen zijn alle clusters beschikbaar voor de verkoop en gaat er komende tijd weer een hoop gebouwd worden.

Samen met Iwan werken aan mooie projecten?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!