Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Xavier Hacking

Wie ben ik?

Xavier Hacking, geboren in Stein en samenwonend met mijn vriendin, die ook in de infra werkt. Als kind wist ik dat ik later ook wilde bouwen. Na de middelbare school heb ik samen met Maikel, Roel en Robbert de opleiding Built Environment gevolgd, waar ook Guido destijds colleges gaf. Om mij verder te specialiseren heb ik aan Universiteit Twente de master Construction Management & Engineering gedaan. Ik ben afgestudeerd bij Arcadis op het thema lerende organisatie en EMVI-aanbestedingen. Vervolgens ben ik bij Bam Infra gestart als projectorganisator verwerving en al snel doorgegroeid tot tendermanager voor Zuid-Nederland. Ik was verantwoordelijk voor de regionale projectverwerving van tenders tot ca. 30 miljoen euro.

Na 5 jaar tenderen bij BAM heb ik mijn horizon verbreed bij Heijmans Infra als commercieel manager. Hier was ik vanuit het directieteam verantwoordelijk voor de commercie en marktontwikkeling van regio Zuid met een jaaromzet van ca. 70 miljoen euro. In deze rol uiteraard veelal commercieel actief om relaties te onderhouden en informatie op te halen, maar daarnaast ook volop bezig met projectverwerving, nieuwe business, samenwerking, strategie, marketing, communicatie en projectmanager van diverse IT-trajecten zoals CRM.

Nieuwe uitdaging

Maar in 2021 is het tijd voor een nieuwe stap, namelijk; ondernemen bij een ingenieursbureau! Een kans die ik krijg bij Consul Infra. Zowel werk gerelateerd als privé had ik ook na mijn HBO regelmatig contact met Maikel en Iwan. Na een aantal gesprekken hebben we medio 2021 beklonken dat ik per 1 september als managing partner Maikel en Iwan ga ondersteunen met het verder uitbouwen van de ambities.

Wat zijn die ambities dan?

Consul Infra is een jong adviesbureau dat een grote groei doormaakt. Begin 2020 nog met 4 werknemers, op het moment van schrijven al 17. Dit door een slimme mix van het aantrekken van de nieuwe lichting jong professionals, aangevuld met werknemers die al veel werkervaring en expertise hebben opgedaan. Tel daarbij op dat er grote maatschappelijke vraagstukken liggen in de bouw- en GWW-sector (denk aan klimaatadaptatie, energietransitie en de circulaire economie) en onze missie is geboren, namelijk; door middel van kennisdeling op het gebied van civiele techniek de samenwerking vergroten en helpen bij talentontwikkeling van (jong) professionals om de toekomst van het civieltechnische vak en de invulling van de steeds complexer wordende vraagstukken van morgen te waarborgen.

Wij onderscheiden ons hierbij door onze creatieve, ondernemende en vernieuwende manier van werken. Daarnaast krijgen onze medewerkers bij ons de kans om zich te ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijk gebied. Binnen bepaalde kaders hebben zij de vrijheid én de verantwoordelijkheid om hun eigen loopbaan uit te stippelen en hun talenten te ontwikkelen. Op deze manier overbruggen wij de kloof tussen vraag naar en aanbod van geschoold personeel in de civiele techniek.

Mijn expertise

De afgelopen jaren heb ik met plezier en passie gewerkt bij twee van de grootste aannemers van Nederland. Mijn kennis en expertise zit in meer dan 150 tenders, van RAW tot UAV-GC en van Best Value tot bouwteams. En in Brabant en Limburg ken ik de markt en bijna al haar (publieke) opdrachtgevers zeer goed. Waar ik energie van krijg is samen resultaat halen en nieuwe opdrachten scoren. De zorg van de klant boven tafel halen een passende oplossing bieden. Creatief bezig zijn en out of the box denken, mensen motiveren en met elkaar te verbinden zodat het beste in hen boven komt. Onze dienstverlening verbeteren door als organisatie te leren en Consul verder te professionaliseren. Het inspireren, opleiden en coachen van nieuwe medewerkers, daar heb ik echt zin in.

 

Samen met Xavier werken aan mooie projecten?

Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem even contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!

Neem contact op