Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Willem Sieders

Willem Sieders

Sinds 2019 werkt Willem Sieders bij ons als EMVI-tenderschrijver. Eerst op freelance-basis, en sinds eind 2021 in vaste dienst. Inmiddels heeft Willem al een groot aantal plannen geschreven in opdracht van verschillende aannemers. Met zijn achtergrond in marketingcommunicatie is Willem een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle civiele techneuten. Toch is zijn brede kennis en ervaring een waardevolle aanvulling die meerwaarde biedt voor onze klanten.

Meer dan 10 jaar was Willem, die na zijn studie Vormgeving & Communicatie aanvankelijk de marketingcommunicatie in ging, actief als freelance copywriter. Sinds 2010 werkte hij zelfstandig voor diverse klanten, zowel lokale MKB-bedrijven als landelijk opererende organisaties. Waaronder dus ook Consul Infra, als EMVI-tenderschrijver. "Ik had Maikel leren kennen toen hij op zoek was naar een tekstschrijver om een persbericht te schrijven voor een klant" vertelt Willem. "Via LinkedIn bleven we contact houden en op een gegeven moment belde Maikel me op. Of ik een artikel voor hem wilde schrijven, over hoe Consul Infra tijdens de crisis kon groeien, tegen de stroom in. Dat heb ik toen gedaan." 

Daarmee is het balletje gaan rollen. "Toen die artikelen zo'n beetje klaar waren, vroeg Maikel me of ik EMVI-plannen wilde schrijven. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat dat inhield. Maar toen Maikel me had uitgelegd wat dat inhield, trok het me wel enorm aan. Dus ben ik me erin gaan verdiepen en ben ik op freelancebasis aan de slag gegaan voor Consul Infra."

Al snel was Consul Infra de grootste klant van Willem. Het duurde niet lang of Maikel vroeg hem om in dienst te komen. Een aanbod dat Willem lange tijd niet wilde accepteren. "Ik werkte al tien jaar voor mezelf, dus om dan weer voor een baas te gaan werken, dat trok me niet zo. Maar Maikel bleef er regelmatig op terugkomen en om eerlijk te zijn liet het idee mij niet helemaal los. Na nog een paar goede gesprekken met Maikel en Iwan heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt om toch in dienst te treden." 

Er zijn meerdere redenen waarom Willem de keuze heeft gemaakt om in dienst te gaan bij Consul Infra. "In de eerste plaats het werk zelf: ik vind het geweldig om de inhoudelijke kennis, ingebracht door technische experts, te vertalen naar een leesbaar, logisch verhaal. Met een open blik kijk ik door de bril van een beoordelaar naar de oplossingen en maatregelen. Mijn brede, a-technische achtergrond blijkt zo eerder een voordeel dan een nadeel te zijn." 

Een ander aspect is het jonge, enthousiaste team. "Ik krijg enorm veel energie van de samenwerking met mijn collega's. Dat voelde al snel zo, ook al toen ik nog niet in dienst was. We zijn één team en gaan er met elkaar voor de volle 100 procent voor. We helpen elkaar, stimuleren elkaar en leren van elkaar. En hebben veel plezier. Dat is minstens zo belangrijk." 

Inmiddels heeft Willem aan een groot aantal plannen gewerkt. Klanten zijn verschillende aannemers, met veel, weinig of helemaal geen ervaring met EMVI-plannen. "Daardoor vergt ieder plan net een andere aanpak: bij de ene aannemer beperkt mijn inbreng zich tot het redigeren of herschrijven van een aangeleverd concept. Bij de andere word ik van meet af betrokken bij het opstellen van het plan, vaak in nauwe samenwerking met het tenderteam."

Daarbij gaat het om zeer diverse uitvragen, van standaard RAW- en UAV-GC-contracten tot bouwteam-plannen. "Ook de onderwerpen lopen uiteen: zo werkte ik aan plannen voor de aanbesteding op het gebied van wegen- en waterbouw, milieu- en installatietechniek. In een aantal gevallen betrof het een raamcontract, waarbij, anders dan bij een wegenbouw tender, juist géén technische diepgang wordt gevraagd. Bovendien is iedere aanbesteding weer anders: soms is een uitvraag concreet, kort en bondig; in andere gevallen zeer uitvoerig maar vaag. Die afwisseling, daar hou ik van.

Tot nu toe werpt onze werkwijze zijn vruchten af. Klanten zijn tevreden over de samenwerking én over het resultaat: bij meer dan 60% van de projecten waaraan Willem heeft meegewerkt heeft de inschrijver het werk aangenomen of werd het plan als beste beoordeeld op het aspect kwaliteit. Willem relativeert zijn inbreng in het succes. "Ik realiseer mij dat een tekst op zichzelf niet van doorslaggevende betekenis hoeft te zijn. Tegelijkertijd is het wel zo dat een tekst die prettig leest en begrijpelijk is de boodschap overbrengt. Een foutloze spelling, een correcte zinsconstructie en een logische opbouw dragen daaraan bij."

Met Willem in vaste dienst gaan we als team de uitdaging aan om nóg meer EMVI-plannen winnend af te sluiten. Daarnaast levert Willem een bijdrage aan een verdere professionalisering van de marketingcommunicatie van Consul Infra.

SAMEN MET WILLEM WERKEN AAN MOOIE PROJECTEN?

Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem even contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!