Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Sander aan de slag voor Waterschap Limburg

Onze collega Sander Vaessens is sinds kort aan de slag bij Waterschap Limburg. Hij werkt daar mee aan het Project Lob van Gennep in de rol van Adviseur projectbeheersing en contractmanagement.

Sander heeft altijd de ambitie gehad om te werken aan waterbouwkundige projecten. Hij prijst zichzelf gelukkig, omdat hij nu actief is bij een van de grootste dijkversterkingsprojecten in Nederland; het Project Lob van Gennep. Dit circa 16 kilometer lange dijktraject, nabij de dorpen Middelaar, Plasmolen, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide, is bedoeld om het gebied tegen hoogwater te beschermen. Om dit in de toekomst ook te garanderen moeten de dijken verhoogd en versterkt worden. Dit helpt bij extreem hoogwater ook bij het verlagen van de waterstand stroomafwaarts.

De opgave binnen dit project ligt met name in het verbeteren van de hoogwaterbescherming door te kijken naar de hoogte en de stabiliteit van de dijken. Ook het verbeteren van de waterbergende werking van het gebied en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van het gebied zijn belangrijke aspecten.

De werkzaamheden zijn erg divers, precies wat Sander graag wil. “Ik hou me bezig met de inkoop van het project; de projectbeheersing, risicomanagement, en kwaliteitsborging. Ik werk veel samen met het ingenieursbureau, onder andere voor het uitwerken van de stukken. Heel diverse verantwoordelijkheden die nieuw zijn voor me, maar dat vind ik juist leuk.”

Sander werkt in een leuk, dynamisch team en is erg hartelijk ontvangen. “Er was meer dan genoeg begeleiding om me bekend te maken met het project en de verschillende programma's”, vertelt hij. Wat Sander vooral leuk vindt, is vanuit zijn achtergrond in de uitvoering van projecten naar de vraagstukken binnen de planuitwerkingsfase kijken. Meerdere projectteamleden zijn al jaren bezig met de voorbereiding van dit project. Het is dus een uitgelezen kans om met een frisse kritische blik naar het project te kijken en zijn visie te delen met zijn collega's.

Zijn ambitie binnen dit project is om het projectteam te helpen door inbreng van zijn eigen kennis en kunde en om te leren van de projectteamleden. ”Ik wil doorgroeien een tot volledig zelfstandige rolhouder, zover is het nog niet. Voor nu wil ik graag zoveel mogelijk ervaring en kennis opdoen. Zodat ik samen met het team een positieve impact kan maken op de waterveiligheid van ‘ons Limburg’”.