Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Ruud Looijen

Ruud Looijen

Plezier in werk teruggevonden

Consul Infra is een jong bedrijf, met toch al heel wat ervaring. Hoe dat kan? Dankzij een gezonde mix van jonge honden en oude rotten. Want om jonge professionals goed te kunnen begeleiden en voor te bereiden op het echte werk, heb je behalve kennis vooral veel ervaring nodig. Zoals Ruud Looijen die inbrengt, met zijn 55 jaar de nestor van Consul Infra. 'Ik ken de klappen van de zweep.'

Sinds april 2020 werkt Ruud bij Consul Infra. Hij maakte de overstap na een dienstverband van maar liefst 33 jaar. "Ik werkte bij een bedrijf dat producten levert voor de aanleg en het onderhoud van asfaltverhardingen, met het hoofdkantoor in Groningen. Ik had er een soort alleen-op-de-wereld rolletje in het zuiden, met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Een geweldige baan, want ik was vaak te vinden op de projecten."

Toen kwam Consul Infra op zijn pad. "Ik kende Iwan al langer, want ik had natuurlijk al heel wat jaren ervaring in de infra, en dan met name in asfaltonderhoud. Om eerlijk te zijn was het toch best een lastige stap. Ik was al 55 en dat maakt het niet makkelijk. Maar ik ben enorm blij dat ik het gedaan heb. Vanwege de inhoud van het werk, maar zeker ook omdat ik mag samenwerken met een gedreven team collega's. Ik heb het plezier in m'n werk teruggevonden."

Naast het feit dat Ruud bij Consul Infra de werken samen met collega's aanvliegt, is een ander groot verschil met zijn vorige werkgever dat hij weer buiten aan het werk is. "Ik vind het geweldig om weer met m'n voeten in de klei te staan. Daar heb ik echt heel veel plezier in. Het is veel werk, want als je zoals ik met verschillende projecten aan de gang bent moet je steeds je kop leegmaken om je voor te bereiden op de volgende vergadering. Het is erg uitdagend, en dat maakt het leuk."

Dit voorjaar heeft Ruud als adviseur en toezichthouder verschillende onderhoudsprojecten asfalt uitgevoerd bij verschillende gemeenten in Midden-Limburg. “Momenteel werk ik op een tweetal projecten in de Gemeente Maasgouw, en voer ik toezicht uit bij de afronding van het project Woonwagenlocatie Tudderenderweg voor de gemeente Sittard-Geleen. Dat is waar ik sterk in ben: advisering over het bestek en vervolgens de uitvoering begeleiden. En in elke gemeente speelt wel iets anders, dat maakt het zo boeiend.”

Ruud krijgt er ook energie van om jonge professionals te begeleiden, zoals in het voorjaar nieuwkomer Sander Vaessens. Momenteel begeleidt Ruud stagiair Chiel Zilverberg, die voor zijn afstudeerstage aan de Belgische hogeschool PXL aan twee projecten werkt bij de gemeente Maasgouw. Daarbij komt de jarenlange ervaring van Ruud goed van pas. "Ik haal veel voldoening uit het overdragen van mijn kennis, want ik krijg er veel voor terug. Hoewel ik het soms lastig vind: ik laat niet graag dingen aan iemand anders over. Ik ben nogal een perfectionist. Maar dan word ik aangenaam verrast. Want het mooie is: eigenlijk komt het altijd wel goed."

Ruud en Robbert

Ruud en Robbert

Ruud en Chiel

Ruud en Chiel