Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Raoul Dresens

Consul Infra breidt verder uit

Raoul Dresens voegt zich bij het Consul team. Hij is geboren en getogen in Meerssen waar hij samenwoont met zijn vrouw, zoon en paarden. Na zijn Havo-opleiding is Raoul commerciële economie gaan studeren. “Ik ben altijd een commercieel persoon geweest, dit vindt zijn oorsprong in mijn opvoeding, maar ook mijn karakter”. Met dit inzicht is Raoul als commercieel manager de aannemerij ingerold. Dit stelde hem in staat om zijn netwerk binnen de civiele techniek flink uit te breiden. “Ik haal veel plezier uit het persoonlijke contact met de verschillende instanties. Het gezamenlijk voor elkaar krijgen dat projecten binnen het gestelde budget, planning en in de gewenste kwaliteit opgeleverd worden, is altijd één van mijn belangrijkste drijfveren geweest”, aldus Raoul.

Nieuwe uitdaging

Raoul is inmiddels 25 jaar actief binnen de civiele techniek. Hij is werkzaam geweest bij Kuypers Kessel als commercieel manager. Naast het verwerven van opdrachten, was hij ook altijd nauw betrokken bij de uitvoering van verschillende projecten, met name voor contractmanagement, voortgangsrapportages en opleverdossiers. Voor infra-gerelateerde zaken was Raoul altijd eindverantwoordelijke. Na zijn tijd bij Kuypers Kessel ging hij aan de slag als bedrijfsleider van de tak Aanneming bij Janssen Grondverzet en Transport. Daar was hij verantwoordelijk voor het werven, uitvoeren en opleveren van civieltechnische projecten in de Benelux.

Bij Consul Infra gaat Raoul aan de slag in diverse rollen: als klantverantwoordelijke voor onze Young Talents in de ketensamenwerkingen en bij Zuyd Infra in tenders als tendermanager en/of adviseur op gebied van techniek. Denk aan het opstellen of uitwerken van een planning, fasering, de bijbehorende conditionering of het in kaart brengen van de omgeving. Een taak waar “maximum effort” een must is, zo weet ook hijzelf. “Je moet stevig in je schoenen staan en zeker zijn van je zaak. Ook moet je open staan voor andere ideeën en invalshoeken. Hierbij is het belangrijk dat je beschikt over een divers team waarvan de leden elkaar perfect aanvullen. Ook is het belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn, maar natuurlijk ook de andere teamleden”.

Expertises

Door zijn commerciële achtergrond heeft Raoul de expertise in huis om de kwaliteit van projecten al vanaf de tenderfase naar een hoger level te brengen: de klantvraag achterhalen en vertalen in een aanpak die hierbij aansluit. Voordeel daarbij is dat Raoul veel technische kennis heeft opgedaan. Dat maakt dat hij snel kan schakelen tussen techniek en commercie, tenderen en praktische uitvoering en op hoog niveau mee kan denken en beslissen bij complexe infra-opdrachten.

Ambities?

Consul Infra beschikt over een divers team met elk zijn eigen expertises. We beschikken ook over een jonge garde die de kneepjes van het vak nog meer onder de knie moeten krijgen. “Het is aan mij om daaraan bij te dragen. De jongeren hebben de toekomst en het is aan ons om hen wegwijs te maken in de wereld van de infra”, zegt Raoul.

Hij is in zijn eerste maand al gestart met twee aanbestedingen en heeft met een presentatie al een opdracht als omgevingsmanager gescoord in Zuid-Limburg. “Uiteindelijk is het resultaat het enige dat telt. Gelukkig kan ik rekenen op een team dat net zo gemotiveerd is als ikzelf; winnen doe je namelijk in teamverband. Het klinkt misschien cliché, maar “teamwork makes the dream work”.

Samen met Raoul werken aan mooie projecten?

Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!