Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Mika Theunissen

Mika Theunissen

Dit ben ik!

Na afronding van mijn HBO Built Environment Zuyd op Hogeschool Zuyd in Heerlen werd ik direct benaderd door Consul Infra. Ze boden mij een baan als civiel technisch adviseur aan, zonder dat ze op dat moment al werk voor me hadden. Maikel deed mij enkel de belofte dat zij hun uiterste beste zouden doen opdrachten te vinden die zouden aansluiten bij mijn interesses en talenten. Na een positief eerste gesprek was er gelijk een klik en was mijn contract dan ook snel getekend.

Vervolgens kwam Maikel zijn belofte na en kon ik direct aan de slag bij Adviesbureau Brouwers als technisch tekenaar. Ik wilde me graag verder verdiepen in het tekenen en ontwerpen en heb ik deze kans gekregen van Hans Brouwers. Inmiddels ben ik drie dagen in de week op kantoor in Roermond te vinden. We zitten daar met vijf collega’s, waar ieder zijn eigen deel van een project op zich neemt. Ik werk voornamelijk tracés uit in Auto CAD. Het grootste project waar ik momenteel aan werk is de parkeerplaats voor Nunhems Netherlands BV. Op het terrein van Nunhemns wordt een nieuwe parkeerplaats met aangepaste toegangsroute gerealiseerd. De uitdaging hierbij is om de afwatering in orde te krijgen. Er komt namelijk een groot stuk verhard oppervlak bij wat in de toekomst goed moet afwateren. Belangrijk daarbij is dat het water niet richting aangrenzende kassen mag lopen. Ik vind het gaaf dat ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen deel heb en mijn eigen ding kan hierin kan en mag doen. Ik word, ondanks mijn korte werkervaring, als volwaardige professional en teamlid beschouwd en dat voelt en werkt erg prettig.

Naast mijn werk bij Brouwers ondersteun ik twee dagen in de week  de afdeling Water en Riolering bij de Gemeente Beekdaelen, waar ik ook afgestudeerd ben op het project ‘Klein Haasdal fase 2’. De gemeente had hulp nodig met de wateroverlast problematiek. Maikel heeft met Mario Frederichs van de gemeente geregeld dat ik me daarop kon richten en zo kan helpen problemen in mijn eigen gemeente op te lossen. Ik ben er blij mee; het zorgt voor een leuke afwisseling in combinatie met mijn werk voor Brouwers, waardoor ik me met plezier op beide de werkplekken kan inzetten en ik me verder kan ontwikkelen. Bij Brouwers leer ik veel over het ontwerpen en tekenen van infrastructurele projecten, bij de Gemeente ben ik juist veel ‘op pad’ en kom ik voor mijn werk met verschillende mensen in contact. In deze combinatie kan ik met mijn opgedane kennis uit mijn schooltijd een bijdrage leveren aan projectplannen (Brouwers) en tegelijkertijd werkervaring opdoen in de uitvoering (Gemeente) als projectbegeleider.

Een leuke bijkomstigheid in mijn werk, is dat ik mijn collega’s bij Consul Infra slimmigheden binnen digitale tekenprogramma’s mag leren. Daarnaast ben ik op elk social event aanwezig. Op die manier houd ik contact en binding met mijn directe collega’s en kunnen we elkaar versterken in het werk als hecht team!

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Consul Infra Group B.V. zet zich in om jong talent direct aan de slag te laten gaan in het werkveld, de nodige kennis en ervaring te laten opdoen op toffe werkplekken. Als starter wordt je geplaatst bij medewerkers die al veel kennis en expertise hebben opgedaan in het werkveld. Heb jij interesse in een baan zoals Mika? Neem contact met ons op!