Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Met duurzame ketensamenwerkingen bouwen aan de toekomst

Als Consul Infra streven we duurzame samenwerkingen na met andere bedrijven in de keten zoals ingenieursbureaus en aannemers. Duurzaam wil zeggen: elkaar helpen met werkzaamheden vanuit ieders unieke expertise. Op den duur ontstaat door wederkerigheid een duurzame relatie tussen meerdere bedrijven: de ketenpartners.

Win-win
Ons bedrijf bestaat op dit moment al uit meer dan 20 civieltechnische specialisten. Een daarvan is Mika Theunissen, die na het behalen van zijn Hbo-diploma Civiele Techniek sinds september 2021 bij ons in dienst is getreden. Deze jonge, nieuwe medewerkers krijgen bij ons de kans om te ontdekken wat ze echt leuk vinden én waar ze echt goed in zijn, want wij zorgen voor een passende, leerzame opdracht bij een van onze klanten. Die klantenkring bestaat uit zowel aannemers, adviesbureaus en overheidsinstanties zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, gemeenten en provincies. In dit netwerk weten wij altijd de juiste opdracht te vinden voor een medewerker om zich maximaal te ontwikkelen. Op basis van zijn of haar interesses en kwaliteiten bepalen wij, samen met onze ketenpartners wat de beste optie is. Wij zoeken dus niet per se de beste persoon voor de opdracht, maar juist de best passende opdracht voor die persoon.

Dat er een tekort is aan personeel in de bouw moge duidelijk zijn, maar civieltechnische werkzaamheden zijn er genoeg. Onze ketensamenwerking is dan ook gebaseerd op deze vraag en ons aanbod: de specialisten.

''Bij Adviesbureau Brouwers kan ik mijn kennis en ervaring in het Autocad tekenen enorm vergroten''

Mika, onze pas afgestudeerde medewerker uit Schinveld, is volop aan het werk als technisch tekenaar voor Adviesbureau Brouwers uit Roermond. Mika maakt technische tekeningen en ontwerpen in onder andere AutoCAD. Hij is erg tevreden over de werksfeer op het kantoor in Roermond. Daarnaast is hij erg te spreken over de goede begeleiding die hij krijgt alle collega’s: “De andere tekenaars en ontwerpers geven je feedback en leren je efficiënter werken met de diverse programma's. Op school leerden we vooral de basis, maar nu krijg ik de kans om me er echt in te verdiepen. Dit stelt me in staat om beter en sneller te werk te gaan”. Onderdeel van een ketensamenwerkingsafspraak als deze is dat alle teken- en ontwerpopdrachten van ons bij Adviesbureau Brouwers terecht komen. Zo versterken we elkaar en werken wij aan een verdere groei en professionalisering. Hans Brouwers (directeur) geeft aan dat ze heel blij zijn met de inzet van Mika!

“Bij de gemeente Beekdaelen heb ik de kant van de planontwikkeling mogen ontdekken”

Naast zijn werkzaamheden bij Adviesbureau Brouwers is Mika ook twee dagen per week te vinden op het gemeentehuis in Schinveld. Hier is hij actief binnen het cluster Water en Riolering van de gemeente Beekdaelen en werkt hij samen met het team dat hem ook al begeleidde tijdens zijn afstudeerstage, die in het begin van dit jaar plaatsvond. “Dit is bekend terrein voor mij. Het is fijn om dezelfde gezichten om me heen te hebben”. Samen bedenken ze oplossingen voor verschillende civieltechnische uitdagingen. Het werk is veelzijdig want Mika is steeds met een ander onderdeel van een project bezig. Daarop moet hij kunnen anticiperen en inspelen. “Er komt meer bij kijken dan iedereen zal denken. Je start projecten op en werkt actief mee binnen het team”, vertelt Mika, die momenteel werkt aan het opstellen van een plan om wateroverlast te voorkomen. Het geeft Mika enorme voldoening om deel uit te maken van een team dat zo actief bezig is met het verbeteren van de openbare ruimte als de gemeente Beekdaelen, de gemeente waarin hij zelf woonachtig is. Alle projecten vinden plaats in de omgeving waar hij is opgegroeid. Het gemeentehuis is bovendien om de hoek, en dit kan te voet.

Wilt u kijken wat een ketensamenwerking voor uw bedrijf of instelling kan betekenen?
Wij plannen graag een vrijblijvend gesprek met u in om te kijken hoe onze bedrijven elkaar zouden kunnen versterken in zowel huidige als toekomstige vraagstukken.