Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Helemaal thuis in het groen

Roel

Sinds begin dit jaar is Roel Bastiaens voor Consul Infra aan de slag als de ‘Groene’ Civiel Technisch Adviseur. Juist ja, met een achtergrond in de groen-/cultuurtechnische sector ligt zijn expertise met name op de groene buitenruimte. Managet hij dan grasmaaien en schoffelen? Zou je denken; maar het is veel meer dan dat.

Als ervaren en gediplomeerd vakman en afgestudeerd aan de HEAO zit Roel zijn kennis en ervaring op het snijvlak van praktische kennis én economische/juridische expertise. Een niet alledaagse combinatie maar deze komt erg goed van pas in de vele rollen die hij aanneemt in het realiseren en beheren van de groene buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan contractmanagement, toezicht en directievoering. Zo vervult hij momenteel een interim rol als toezichthouder groen bij Gemeente Beekdaelen. Met een oppervlakte van meer dan 7.800ha waar de aannemers Attender, Krinkels, Dolmans Landscaping, Henssen BV, Pius Floris, Rd4 en RWM actief zijn is het de kunst de aandacht over deze verschillende disciplines te verdelen. Los van alle andere taken zoals communiceren met omwonenden.

Daarnaast schrijft Roel in opdracht van Zuyd Infra mee aan tenderplannen/emvi-plannen voor (groen)aannemers, waar hij door zijn kennis van werken-in-het-veld dat winnende element probeert toe te voegen.

Het is zijn persoonlijk streven om elk project telkens weer beter, slimmer en economisch rendabeler te realiseren en te beheren. Niet voor de korte termijn, want als ‘groenman’ (en collega’s actief in de groensector zullen dit beamen) weet hij dat een goed en mooi resultaat tijd vergt. Benieuwd wat Roel voor jouw organisatie of project kan betekenen, laat het ons dan zeker even weten.