Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Chiel Zilverberg

Chiel Zilverberg

Boeiende stage bij gemeente

Sinds september is ons jonge team nóg een aanwinst rijker, zij het in eerste instantie tijdelijk. Want de komende periode loopt Chiel Zilverberg stage bij de gemeente Maasgouw via Consul Infra. Een leerzame tijd voor deze leergierige student, die bij Consul Infra helemaal op z'n plek zit. "De relaxte sfeer maakt het aantrekkelijk".

Chiel volgde de middelbare school in België. "Toen ik de cito-toets op de basisschool deed, kreeg ik het advies om naar het vmbo te gaan. Maar eigenlijk wilde ik meer. Die kans kreeg ik in België wel, dus heb ik de middelbare opleiding bouw- en houtkunde aan de Mosa-RT gedaan." Deze technische opleiding, die veel mensen nog kennen als Sint-Jansberg, is populair bij Nederlandse leerlingen én werkgevers vanwege de kwaliteit van het onderwijs. 

De vervolgstap van Chiel was een studie bouwkunde aan de Hogeschool PXL in Diepenbeek. Hij koos voor de richting civiele techniek. "Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar ik vind dat interessanter dan gebouwen. De machines zijn een stuk groter" vertelt hij lachend. "Ik vind het ook mooi om te zien dat ik ergens aan mag werken waar heel veel mensen gebruik van maken."

Nu hij in zijn derde jaar zit, mag hij eindelijk stagelopen. Dankzij z'n moeder kwam hij bij Consul Infra terecht. "Ze zag een advertentie op LinkedIn en vroeg aan mij of dat iets voor mij was. Ik heb toen gebeld met Maikel en het klikte meteen." Dat is meteen één van de aspecten waarom Chiel het naar zijn zin heeft. "Je krijgt meer het gevoel dat het vrienden zijn dan werknemers en een baas."

Tijdens zijn stage bij de gemeente Maasgouw kijkt Chiel mee over de schouder van zijn ervaren collega Ruud Looijen, toezichthouder en asfaltspecialist bij Consul Infra. Chiel ondersteunt Ruud met zijn digitale vaardigheden. Op zijn beurt leert Ruud Chiel van alles over de praktijk buiten. "Erg leuk om mee te lopen met Ruud, bijvoorbeeld bij het toezicht op het project Reconstructie Molenweg Maasbracht dat wordt gerealiseerd door Bloem Civieltechniek. En in een andere gemeente ga ik komende week een 0-opname van een aantal wegen doen."

Chiels stagebegeleider is Guido Batens, voor wie hij soms ook te vinden in Thorn, op het project 'Reconstructie Baarstraat'. Guido ziet erop toe dat Chiel een kwalitatief hoogwaardige stage heeft. Bijzonder is dat Guido een aantal jaar geleden, toen hij nog docent was, stagebegeleider is geweest van 5 collega's van Consul Infra, onder wie mede-eigenaar Maikel.

Die was snel overtuigd van de mogelijkheden van Chiel. "Ik vond het wel een eer dat iemand uit Stevensweert, op twee kilometer van mijn woonplaats Ohé en Laak, in België ging studeren en míj belde voor een stageplaats. Vijf van ons zijn afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen en Guido heeft daar lesgegeven, dus daar weten we veel van af. Over de school waar Chiel studeert wist ik niets, dus heb ik hem gevraagd mij er meer over te vertellen. Dat was zo'n goed verhaal, dat ik hem direct een stageplaats heb aangeboden."

Als alles volgens plan verloopt, is Chiel in maart klaar met zijn opleiding. Concrete plannen voor daarna heeft hij nog niet. "Ik denk dat ik een master ga proberen. In België of hier in Nederland, daar ben ik nog niet uit. Ook nog niet welke richting ik precies wil doen. Maar dat komt nog wel. Ik kijk gewoon wat het beste is."

Het doel van Chiel is om uiteindelijk ingenieur te worden. Een knappe prestatie, niet in de laatste plaats omdat hij op de basisschool nog het advies vmbo kreeg. Mede daarom is Chiel erg blij dat hij stage mag lopen bij de gemeente. "Consul Infra geeft me een kans. Dat is echt super!"

Ruud Looijen en Chiel Zilverberg

Ruud Looijen en Chiel Zilverberg

Guido Batens en Chiel Zilverberg

Guido Batens en Chiel Zilverberg