Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Nieuwsbrief Juni 2017

 

De circulaire economie

Recent is in het grondstoffenakkoord de ambitie vastgelegd om in Nederland voor 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Of dat nu gaat lukken of niet, iedereen gaat hier de komende jaren in grote mate mee te maken krijgen. Wij geloven dat we samen met jullie een substantiële bijdragen kunnen leveren aan het realiseren van deze belangrijke nationale ambitie.

 

Het inzichtelijk maken van je vraag en aanbod m.b.t. tot grondstoffen met als doel om nieuwe en slimme verbindingen te maken met andere bedrijven is een schoolvoorbeeld van circulair werken. Hier zijn we samen op Tenderspot al enige tijd actief mee. Vooralsnog praat iedereen alleen maar over een circulaire economie en zijn er maar enkele die hier ook concreet mee bezig. Actief aan de slag gaan hiermee op Tenderspot zou dus betekenen dat je als bedrijf ook actief bent met een circulaire economie.

 

Om dit beter te faciliteren hebben we onze productgroepen veranderd, zie ook het volgende hoofdstuk. Een nieuwe stap hierin zijn de groepen 40 en 41; circulaire bouwmaterialen. Binnen deze groepen kun je kenbaar maken of je bepaalde producten over of nodig hebt op projecten, denk dan bijvoorbeeld aan bestratingsmaterialen, rioleringsmaterialen, stelconplaten, bouwhekken enz. Door deze producten binnen het netwerk een nieuwe gebruiker te vinden werk je circulair.

 

Doe mee met de circulaire revolutie en ga direct aan slag met het inzichtelijk maken van al je vraag en aanbod, vergeet niet aan de circulaire bouwmaterialen te denken! Heb je bijv. nog stelconplaten of bouwhekken liggen waar je vanaf wil, zet het dan op de Tenderspotmarktplaats onder groepen 40 en 41. Start met circulair werken en zwaai ook zeker met de spreekwoordelijke “circulaire vlag”!

 

Vernieuwing productgroepen

Het afgelopen weekend zijn druk geweest met het vervangen van de oude productgroepen. De oude productgroepen waren gebaseerd op de indeling van de RAW Standaard, hierdoor kon er geen onderscheid gemaakt worden tussen handel en onderaanneming en tussen vraag en aanbod. De nieuwe groepen indeling voorziet hier wel in.

 

GroepBenamingGroepBenaming
 01 Grondwerk - aanneming 40Circulaire bouwmaterialen - gevraagd
 02 Straatwerk - aanneming 41Circulaire bouwmaterialen - aangeboden
 03 Groen - aanneming 50 Verontreinigde grond - vraag en aanbod
 04 Asfalt - aanneming 51 Afval en reststoffen - vraag en aanbod
 05 Sloop - aanneming 60 Grondbanken
 10 Ondergrondse infra (k&l / riool) - aanneming 70 Leveranties
 11 Advies diensten - aanneming 90 Personeel - inhuur / verhuur
 12 Overige diensten - aanneming 91 Materieel - inhuur / verhuur
 20 Grond & zand (projecten) - gevraagd 95 X1
 21 Grond & zand (projecten) - aangeboden 96 X2
 30 Funderingsmaterialen - gevraagd 97 X3
 31 Funderingsmaterialen - aangeboden  


 

De meeste nieuwe productgroepen zullen in een oogopslag duidelijk zijn, echter toch nog even een algemene toelichting. De groepen 1 t/m 12 zijn bestemd voor werken ter onderaanbesteding. Indien je een onderaannemer zoekt geef dan in je project aan in welke groep deze moet zitten. Zoek je werk als onderaannemer? Zorg dan dat de juist groepen in je profiel staan, indien hier aanpassingen aan gemaakt moeten worden kun je ons hierover mailen. Groep 12 kan worden gebruikt indien je werk niet past in de groepen 1 t/m 11.

 

Groep nummers 20 t/m 51 hebben betrekking op vraag en aanbod m.b.t. op alle soorten materialen die vrijkomen of benodigd zijn op projecten. Zorg dat de groepen in je profiel corresponderen met je interesses. Je ziet immers alleen de werken die in een groep zitten welke ook in je profiel staat!

 

Een geheel nieuwe groep is groep 60 – grondbanken. Deze is speciaal bedoeld voor alle vraag en aanbod op vaste locaties, denk hierbij o.a. aan grondbanken, overslaghavens en depots. Heb je als bedrijf een eigen instantie die hieronder valt dan kun je het beste een apart profiel voor deze instantie aanmaken en projecten aanmaken met al het vraag en aanbod. Uit een rondgang onder de leden is gebleken dat hier een grote behoefte aan is!

 

Groep 70 is alvast aangemaakt voor eventuele prijzen die je wilt opvragen bij leveranciers. Enkele actieve leden gaven aan dat dit voor hun toegevoegde waarde zou hebben. Mocht je dus een uitvraag hebben voor betonriool, pvc of wat dan ook, dan kun je deze onder deze groep plaatsen. We zijn momenteel druk met het contacteren van de belangrijkste leveranciers zodat eventuele vraag ook antwoord krijgt. Mocht jezelf binnenkort met leveranciers om tafel zitten dan zouden we het zeer waarderen als je dit onder de aandacht brengt.

 

Groepen 90 en 91 zijn bedoeld voor vraag en aanbod van personeel en materieel. Groepen X1, X2 en X3 zijn gereserveerd voor grote bedrijven zodat het mogelijk is om middels Tenderspot iets alleen te delen binnen de eigen organisatie. Heb je hier vragen over kun je ons gerust emailen.

 

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat natuurlijk graag.

Je Tenderspot profiel

Met de verandering van de groepen is je profiel aangepast door ons. Het kan zijn dat dit profiel niet exact past bij je bedrijf past en dat je enkele groepen wilt veranderen. Je kunt dan een email sturen en dan passen wij het profiel z.s.m. aan.

 

Het huidige aanbod

Heb je op dit moment nog iets op Tenderspot staan? Controleer dan a.u.b. regelmatig of dit nog actueel is. De kwaliteit van Tenderspot wordt hier mede door bepaald en alleen de eigenaar van een project kan bepalen of iets actueel is of niet.

 

Staat jou project niet meer op Tenderspot, doordat bijvoorbeeld de offerteperiode verlopen is, maar is het wel nog actueel? Dan kun je hier een nieuw project voor aanmaken, het bijkomende voordeel is dat er weer een nieuwe notificatie wordt verstuurd naar iedereen volgens de nieuwe groepen.

 

Grondbanken, overslaghavens en depots

Beheert je bedrijf een grondbank, overslaghaven, depot of vergelijkbaar? Dan is daar nu een plaats voor op Tenderspot onder de groep 60. Hier kun je alles aangeven wat jou locatie kan leveren en wat er ingenomen kan worden. Op deze manier weet het gehele Tenderspot netwerk ten alle tijden wat er op jou locatie mogelijk is. Het lijkt allemaal erg vanzelfsprekend maar wij lopen er toch vaak tegenaan dat bedrijven niet weten waar deze locaties liggen en wat er te krijgen is.

 

We raden je aan om voor deze locaties een aparte account aan te maken op Tenderspot, deze is geheel kosteloos indien je al een betaald abonnement hebt met je eigen bedrijf. Hierdoor heb je met je eigen bedrijf meer vrijheid in het kiezen van bepaalde productgroepen in je eigen profiel.

 

Het Tenderspot netwerk

De kracht van een netwerk zit in de omvang van het netwerk en de betrokkenheid van de leden. Wil je dus meer voordeel uit het netwerk halen? Probeer dan ten eerste zelf actief te zijn binnen het netwerk en probeer vervolgens andere aan te sporen dit ook te doen. Zijn er bedrijven waarvan je denkt dat ze hun voordeel kunnen doen met het Tenderspot netwerk? Dan laat ons weten welke bedrijven dit zijn, dan plannen wij vervolgens een afspraak met ze in.

 

Je kunt zelf ook eenvoudig de groei van het netwerk stimuleren door je hierover op social media te uiten. Je kunt zelf berichten plaatsen welke een link hebben met Tenderspot of de berichten van Tenderspot zelf actief delen en liken. Het begint natuurlijk met de Tenderspot pagina’s op LinkedIn en Facebook te volgen!

 

Tenderspot LinkedIn - https://www.linkedin.com/company-beta/10485962/

Tenderspot Facebook - https://www.facebook.com/tenderspot.nl/

 

Uiteraard doen wij ons best jouw bedrijf op social media extra onder de aandacht te brengen. Heb je mooie foto’s van werken of interessant nieuws? Dan laat het ons weten, eventueel kunnen wij hier extra aandacht aan besteden.

 

Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten, Maikel Schroën