Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Stichting Consul is live!

Het Stichting Consul team

Na de opstart en lancering van onze website zijn we vol energie van start gegaan om studenten te bereiken en ons mooie vakgebied op de kaart te zetten. Ondanks de beperkingen van de coronamaatregelen zijn we toch van start kunnen gaan met een aantal mooie activiteiten:

In samenwerking met donateurs is Stichting Consul begonnen met het maken van inspirerende filmpjes over verschillende functies. Deze video's geven inzicht in de dagelijkse werkzaamheden van bijvoorbeeld een uitvoerder, directievoerder, landmeetkundige of tendermanager, want veel mensen buiten onze sector hebben geen idee wat deze termen inhouden. De filmpjes kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het maken van een onderbouwde beroepskeuze. 

Vanaf half februari 2021 hebben alle derde- en vierdejaars studenten civiele techniek aan Zuyd Hogeschool in Heerlen de mogelijkheid kosteloos een VCA-cursus te volgen via Stichting Consul. Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met trainingsinstituut Acaleph. Het doel hiervan is om studenten bewust te maken van de regels over veilig werken en zo het aantal ongelukken in de sector terug te dringen. In 2019 was maar liefst 4,5 % van het personeel in de bouwnijverheid betrokken bij een arbeidsongeval, blijkt uit cijfers van het CBS en TNO.

In samenwerking met BESIX Nederland en Meet the Youngsters laat Stichting Consul een 360 graden video maken bij de asfaltcentrale in Roermond. Het is een alternatief voor een excursie naar deze bijzondere locatie. Studenten hebben steeds minder mogelijkheden om een fabriek of project te bezoeken, terwijl het wel een unieke ervaring is waar ze veel van opsteken. Daarom hebben wij het initiatief genomen voor de productie van de 360 graden video.

Bekijk onze website www.stichtingconsul.nl voor meer informatie over onze activiteiten of over de mogelijkheden om deel te nemen en stichting Consul te steunen.