Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Sten Driessen

Dit ben ik

“Mijn naam is Sten Driessen en ik ben een tweedejaars student Built Environment bij Hogeschool Zuyd te Heerlen. Bij Consul Infra vond ik mijn eerste stageadres voor dit jaar. Ik wilde graag op het terrein van civiele techniek kennis opdoen, om zo volgend jaar een keuze te kunnen maken in mijn studierichting: bouwkunde, civiele techniek of ruimtelijke ontwikkeling. In augustus begon ik aan mijn tien weken-stage en werd ik direct meegenomen naar projecten. Ik loop en werk nu met Sander Vaessens mee voor het project Mijnwater in Heerlen. Daar worden koude en warmteleidingen in de grond gelegd. Consul Infra heeft het tenderplan geschreven voor dit project en verzorgt nu o.a. de uitvoering en het omgevingsmanagement voor de aanleg van Mijnwater. Heel interessant wat daar allemaal bij komt kijken. Het leukste vind ik om fysiek op de bouwplaats rond te lopen en daar te zien hoe de werkprocessen lopen. Daar leer je zoveel van, in plaats van alleen theorie! Naast alles wat er in de grond gebeurt, vind ik het ook interessant wat er allemaal boven de grond gerealiseerd wordt.

Ik heb laatst ook een dag met Roel Detische van Consul Infra mee kunnen lopen op een project bij Hendrickx Horn, een lokale aannemer in grond en infra en ketenpartner van Consul Infra. Zij zijn in Horn bezig met straatwerk. Consul Infra heeft het tenderplan geschreven voor dit werk en levert een gedeelte van het bouwteam. De dag dat ik met collega's mocht meekijken en meewerken heb ik op de ‘knikmops’ mogen rijden, beton gehaald, opsluitbanden getild... Ik heb wel respect voor de straatwerkers; mannen die al heel lang in het vak zitten en zwaar werk uitvoeren.
Tijdens mijn stagedagen bestook ik Sander en Roel regelmatig met vragen. Gelukkig zijn zij heel chill en kan ik altijd bij ze terecht!
Zelf lijkt het me leuk om later in mijn werk de combinatie van tekenen, ontwerpen en uitvoeren te kunnen doen. Wie weet wat de toekomst brengt!

Nieuwsgierig?

Heb je interesse in een stage bij Consul Infra, of wil je langskomen voor een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust contact op met ons, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.