Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Even voorstellen: Rik ten Brink

Rik ten Brink

Rik ten Brink is 24 jaar en komt uit Landgraaf. Zijn passie voor infra en milieu volgde hij tijdens zijn opleiding Built Environment aan Zuyd Hogeschool, met uitstroomrichting civiele techniek. Een studiekeuze waar hij geen moment spijt van heeft gehad. Hier voelde hij zich als een vis in het water. De civiele techniek is écht wat voor hem, wist hij nu.

Nadat Rik zijn scriptie voor de bachelor Built Environment succesvol had verdedigd, werd hij benaderd door Maikel over zijn mogelijkheden bij Consul Infra. Maikel was als beoordelaar namelijk erg onder de indruk van Riks scriptie. “Mijn eerste ontmoeting met Maikel en het team van Consul Infra was erg aangenaam. Het is een jonge en energieke groep mensen die er alles aan doet om je te helpen om je eigen ambities waar te maken”, vertelt Rik.

Rik koos echter voor een ander pad en besloot zijn studie elders aan de slag te gaan, waar hij milieuhygiënisch bodemonderzoek heeft uitgevoerd. “Ik heb hiervoor gekozen omdat ik op dat moment het onderzoeksaspect binnen de milieutechniek interessant vond”. Rik heeft altijd contact gehouden met Maikel. Na ongeveer 1 jaar gewerkt te hebben binnen de milieutechniek merkte Rik dat zijn passie toch ergens anders ligt. “Ik heb wel affiniteit met het onderwerp en vind het zeer interessant, maar toch miste ik afwisseling in het werk”, aldus Rik.

Rik bracht zijn studietijd door samen met Mika en Thijs, die sinds september 2021 bij Consul Infra werken en met wie hij ook altijd contact onderhouden. Toen Rik het met hen had over zijn drijfveren en wat hij zocht in een baan, stelden zij voor om nog eens het gesprek aan te gaan met Maikel over de mogelijkheden binnen Consul Infra. “Zij vertelden dat je bij Consul Infra via diverse projecten kan ervaren wat de civieltechnische sector allemaal te bieden heeft.” Zo gezegd, zo gedaan. In het gesprek dat Rik vervolgens met Maikel had kwam dit ook weer naar voren. “Juist vanwege die afwisseling, in combinatie met de gedrevenheid en motivatie van collega's, heb ik besloten me aan te sluiten bij het Consul-team. Een beslissing waar ik geen moment spijt van heb!”, aldus Rik.

Samen met Rik werken aan mooie projecten?

Ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit, want wij zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Neem contact met ons op, vertel ons meer over je ambities en wij regelen voor jou fantastische projecten bij toonaangevende opdrachtgevers!