Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Lissy Moonen

Lissy Moonen

Kijken naar wat iemand leuk vindt

Begin november is Lissy Moonen bij Consul Infra begonnen als hr-manager. Maar het personeelsbeleid is niet het enige onderwerp dat haar aandacht heeft. Want behalve met zaken als duurzame inzetbaarheid en werving en selectie biedt Lissy ook ondersteuning op het gebied van sales en netwerken. Hierdoor kan ze zich bezighouden met zaken die ze echt leuk vindt om te doen.

De afgelopen jaren heeft Lissy ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers. "Ik heb een HR-opleiding gevolgd, want ik hou ervan om met mensen te werken. Alleen kreeg ik tijdens mijn stage vooral te maken administratieve zaken. Daar werd ik niet echt gelukkig van, dus wilde ik een andere kant op. Doordat mijn vader in de sales zat raakte ik daarin geïnteresseerd en dat ben ik dan ook gaan doen."

Lissy werkte eerst een aantal jaar bij verschillende werkgevers in de farmaceutische industrie. Daarna ging ze aan de slag bij een recruitmentbureau, waar ze verantwoordelijk was voor de werving en selectie van professionals in de gezondheidszorg. "Dit was een stap in de richting van het vakgebied waarvoor ik ben opgeleid. Het werk beviel me goed, alleen paste de cultuur van de organisatie helaas niet bij me." 

In de jaren die volgden combineerde ze steeds de vakgebieden sales en hr. De laatste jaren deed ze dat voor een bureau van infraplanners voor de openbare ruimte. Maar dat ze dit bij Consul Infra ook zou gaan doen, lag niet meteen voor de hand. "Maikel kende ik al via mijn netwerk. Nadat Consul Infra verhuisd was, nodigde hij me uit voor een kop koffie om bij te praten."

Het gesprek dat volgde, kreeg een andere wending, vertelt Maikel. "Tijdens het gesprek kwam het idee bij me op om Lissy te vragen of ze interesse had om bij Consul Infra te komen werken, in een soort combinatiefunctie van sales en hr. Dat zette haar aan het denken."

Op dat moment had Lissy een aantal trajecten lopen voor pure hr-functies bij grotere bedrijven. Dus ondanks dat ze wel getriggerd was door de vraag van Maikel, hield ze de boot af. Iets waar Maikel zich niet zomaar bij neerlegde. 

"Bij Consul Infra kijken we niet alleen naar wat wij als bedrijf nodig hebben. We hebben ook oog voor iemands passie, waar hij of zij energie van krijgt. En daar creëren we dan een baan of functie omheen, aansluitend op ons vakgebied. Wij zijn ervan overtuigd dat je daar uiteindelijk allemaal beter van wordt" zo legt Maikel uit. "Het gaat erom dat dat onze mensen zo goed als mogelijk gefaciliteerd moeten worden om met plezier productief te zijn. Daar heb je ook een bepaalde mate van sales en hr voor nodig. Nu ligt het allemaal bij mij en Iwan. Ik heb tegen Lissy gezegd: neem bij ons uit handen wat je wil zodat je ons ontzorgt en onze mensen faciliteert. Zo heeft ze haar eigen baan gecreëerd."

Lissy is enorm blij met de kans die ze heeft gekregen. "Dankzij de vrijheid van Maikel en Iwan ben ik nu hr-manager, met een ondersteunende rol op het gebied van sales. Die insteek is voor mij het bewijs dat bij Consul Infra vooral naar de persoon wordt gekeken. Het zegt iets over het vertrouwen dat het bedrijf in zijn werknemers heeft. Ik kan dat enorm waarderen."

Een van de onderwerpen waarmee Lissy in de rol van hr-manager als eerste aan de slag gaat, is duurzame inzetbaarheid. "Daarbij gaat het om de vraag hoe je gezond en gemotiveerd kunt blijven werken. Wij proberen onze mensen te ontwikkelen tot een soort hybride werknemers - ondernemers. De nadruk ligt daarbij op persoonlijke ontwikkeling, op werken met plezier en op teamwork. Het gaat erom dat we de ultieme voedingsbodem verzorgen voor gelukkige medewerkers, die het maximale uit zichzelf halen. Dat is goed voor onze mensen, en goed voor ons als bedrijf."

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn bij Consul Infra? Kijk dan eens bij onze vacatures, of neem contact op met Lissy via 06- 43 65 55 09 of lissy@consulinfra.nl.