Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.


Loading...

Consul gaat vitaal

Consul Infra vindt een gezonde levensstijl erg belangrijk. Door een hartinfarct van een van onze eigen medewerkers werden we met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is om fit te blijven. Door het gebeuren werden collega's aangespoord om actie te ondernemen. Sportfietsen en renschoenen werden aangeschaft en er werd meer bewogen. Om deze goede initiatieven kracht bij te zetten, zijn we gaan nadenken hoe we vanuit Consul Infra dit verder kunnen stimuleren. Hierbij hebben we onze eigen medewerkers betrokken om hierover mee te denken. Input die wij vanuit onze eigen medewerkers hebben mogen ontvangen, hebben wij vervolgens omgezet in een aantal opties:

Walking Meeting: in plaats van vergaderingen achter het bureau te laten plaatsvinden, gaan we eropuit en gaan we al wandelend overleggen. Erg gezellig onder het genot van een heerlijk kop koffie of glaasje water! Er zijn mooie routes uitgestippeld die de werknemers kunnen bewandelen tijdens hun walking meeting, elk met een eigen lengte. Naargelang de duur van de vergadering kan de werknemer ervoor kiezen om een korte of langere route te bewandelen.

Deelname sportevenementen: om collega’s aan te sporen om deel te nemen aan een sportactiviteit, denk bijvoorbeeld aan de Kennedymars of de Cavemanrun, doen wij ook een inspanning. Zo verzorgen wij passende sportkledij waar ons logo op staat of vergoeden wij het inschrijfgeld.

Vitaliteitsbudget: Er wordt een budget vrijgemaakt voor collega’s ter eigen invulling. Hierdoor kunnen ze zelf bepalen of ze het uitgeven aan bijvoorbeeld nieuwe sportkleding of sportaccessoires.

Een goede start om fit te blijven!